Artikelen

Leontine le Blanc heeft een artikel geschreven over de herziene druk van het boek ‘Diagnostiek van technisch lezen en aanvankelijk spellen’ (VU Uitgeverij Amsterdam, 2018). ‘Herziene druk DTLAS geeft suggesties voor de vertaalslag naar behandeling’ staat in Tijdschrift voor Remedial Teaching nummer 5, 2018 (www.lbrt.nl).

Om het artikel te lezen, klik hier.

Leontine le Blanc heeft samen met Jaklien Gillis een artikel geschreven over de nieuwe versie van Rekensprint basis (auteur Marijke Theunissen, uitgever Schoolsupport). Rekensprint basis is een mondeling oefenprogramma dat het automatiseren van de rekenvaardigheden tot 100 traint. ‘Rekensprint vernieuwd, wat zijn de voordelen’ staat in Tijdschrift voor Remedial Teaching nummer 1, 2017 (www.lbrt.nl).

Om het artikel te lezen, klik hier.

Leontine le Blanc heeft samen met Eva Naaijkens (schoolleider op de Alan Turingschool) en Arnold Jonk (hoofdinspecteur primair en speciaal onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs) een artikel geschreven over het nieuwe waarderingskader van de Inspectie van het Onderwijs.Hoe kijken een schoolleider, leerkracht en inspecteur naar dit nieuwe kader? ‘Onderwijskwaliteit: leg je eigen lat’ staat in JSW 5 januari 2017 (http://www.jsw-online.nl/).

Om het artikel te lezen, klik hier.

Op 22-11-2016 verscheen op https://www.poraad.nl/weblogs/onderwijs-vakmanschap een gastblog van Leontine le Blanc voor de PO-raad.

Dit schooljaar laat de PO-Raad regelmatig een gastblogger aan het woord om zijn of haar ervaringen in het primair onderwijs te delen. In deze editie van ‘Geef het krijtje door’ vertelt remedial teacher Leontine le Blanc over toetsen en haar werk als leraar.

Leontine le Blanc heeft samen met Marion Visser een artikel geschreven over  de beste begeleiding naar het leukste jeugdboek. ‘De beste begeleiding naar het leukste jeugdboek’ staat in Tijdschrift voor Remedial Teaching nummer 1, 2016 (www.lbrt.nl).

Om het artikel te lezen, klik hier.

Leontine le Blanc heeft samen met Ria Kleijnen  een artikel geschreven over  de stand van zaken van de verschillende spellingtoetsen. ‘Spellingtoetsen: de stand van zaken’ staat in Tijdschrift voor Remedial Teaching nummer 5, 2015 (www.lbrt.nl).

Om het artikel te lezen, klik hier.

Op dinsdag 8 oktober 2015 stond er in AD Amersfoort een verslag van de ontmoeting met vijftien andere helden van het onderwijs en staatssecretaris Dekker.

Om het artikel te lezen, klik hier.

Op zaterdag 17 oktober 2015 verscheen er een speciale Onderwijsbijlage bij AD, ED, BN DeStem, PZC, BD, De Gelderlander, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia.
Daarin gaven de helden van het onderwijs, waaronder Leontine le Blanc, hun aanbeveling over het onderwijs aan staatssecretaris Sander Dekker.

Om het artikel te lezen, klik hier.

Op dinsdag 8 september 2015 stond Leontine in AD Amersfoort in de rubriek ‘De helden van het Onderwijs’.

Om het artikel te lezen, klik hier.

Leontine le Blanc heeft samen met Janna de Haan een artikel geschreven over de methodiek ‘ Zo leer je kinderen lezen en spellen’ (J. Schraven). Deze staat in Tijdschrift voor Remedial Teaching nummer 4, 2014 (www.lbrt.nl).

Om het artikel te lezen, klik hier.

Leontine le Blanc heeft een casus geschreven over de aanpak van remedial teaching bij één van haar leerlingen.
Deze staat in Tijdschrift voor Remedial Teaching nummer 5, 2014 (www.lbrt.nl).

Om het artikel te lezen, klik hier.

Leontine le Blanc heeft voor Sport, bestuur en managment (vakblad voor sportbestuurders, sportkader en sportoverheden) het artikel ‘Onderwijs en sport samen op SBO Michaëlschool’ geschreven. Nummer 4, jaargang 16, augustus 2014, p.45-47. (www.sportsmedia.nl/bestuur-en-management/sport-bestuur-en-management/)

Om het artikel te lezen, klik hier.